Στις 10 Οκτωβρίου 2022 και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος συμμετείχε σε Εκδήλωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας με τίτλο «Κάνοντας την Ψυχική Υγεία και την Ευεξία Προτεραιότητα Παγκοσμίως. Νέες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στη Χώρα µας» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου χαιρετισμού του, ο κύριος Κυμπουρόπουλος αναφέρθηκε στα ανησυχητικά δεδομένα που επικρατούν στην Ευρώπη γύρω από τα προβλήματα ψυχικής υγείας και στις σημαντικές πρωτοβουλίες, που έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το ζήτημα αυτό. 

Παράλληλα, ο κύριος Κυμπουρόπουλος έκανε αναφορά στις συστηματικές προσπάθειες, που καταβάλλονται σε εθνικό επίπεδο με στόχο την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, καθώς και στην ανάγκη των ανθρώπων να έχουν άμεση πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης της ψυχικής νόσου, έγκαιρης διάγνωσης αλλά και θεραπείας.

Με την ολοκλήρωση του βιντεοσκοπημένου χαιρετισμού του, ο κος Κυμπουρόπουλος τόνισε, ότι η παράμετρος της ψυχικής υγείας είναι στενά συνδεδεμένη με κοινωνικές συνιστώσες, όπως η φτώχεια, η αδυναμία κοινωνικής ένταξης και οι διακρίσεις και ότι βασικό συλλογικό στόχο θα πρέπει να αποτελέσει η σταδιακή εξάλειψη αυτών των παραγόντων.

Την Εκδήλωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από το χώρο της υγείας, της πανεπιστημιακής κοινότητας και της πολιτικής.

Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εκδήλωση εδώ: https://psych.gr/ekdilosi-pagkosmia-imera-psychikis-ygeias-10-oktovrioy-2022-epistimoniki-ekdilosi-tis-ellinikis-psychiatrikis-etaireias/