Στις 24 Νοεμβρίου 2022 ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος συμμετείχε στο Συμπόσιο του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ) με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοοικογενειακής Βίας» στα κεντρικά Γραφεία του Συλλόγου στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου χαιρετισμού του, ο κύριος Κυμπουρόπουλος αναφέρθηκε στην ανοδική τάση που παρουσιάζουν τα φαινόμενα άσκησης βίας τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς και πραγματοποίησε ειδική αναφορά στο αιτιολογικό υπόβαθρο της εκδήλωσης συμπεριφορών βίας στο εσωτερικό της οικογένειας.

Στη συνέχεια, ο κύριος Κυμπουρόπουλος επεκτάθηκε στον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο των Προγραμμάτων ενημέρωσης και πρόληψης και στην ανάγκη τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά να εκπαιδευτούν στο πως να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τυχόν συγκρούσεις και δυσάρεστα συναισθήματα, αποφεύγοντας τη χρήση βίαιων συμπεριφορών.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το «Πρόγραμμα Πρόληψης της Βίας για την Προστασία των Μικρών Παιδιών (ACT/ΜΜΜΕ-Βίας)», που δημιουργήθηκε από τον Αμερικανικό Ψυχολογικό Σύλλογο και που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου Συμποσίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Με την ολοκλήρωση του βιντεοσκοπημένου χαιρετισμού του, ο κος Κυμπουρόπουλος επεσήμανε, ότι οι δράσεις πληροφόρησης και πρόληψης αποτελούν βασικό μέσο της πολιτείας στην προσπάθεια ανακοπής του «φαύλου κύκλου» της βίας.

Στο Συμπόσιο παρευρέθηκε ως κεντρική ομιλήτρια η Δρ. Μichele Knox, Ψυχολόγος και Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Τολέδο στις Η.Π.Α, ενώ την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από το χώρο της ψυχικής υγείας, της εκπαίδευσης, της παιδικής προστασίας και της πολιτικής.

Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συμπόσιο εδώ